eoldal és exkommunikáció

2008.11.29. 15:04

 

ELŐZMÉNYEK

Ma reggel az eoldal blokkolta a hozzáférést Yuz Asaf rovataihoz.

A bejegyzések egy része (ld. vallástörténet, bibliakutatás, ezo- és exotéria) önálló, ismeretekben és ötletekben gazdag írás. Emellett megjennek a napi politikai bulvár szennyéből válogatott "közkincs" gyöngyszemei (Orbán cikk, Semjén, agyarkodások), amelyek éppen nívótlanságuk miatt hamar ráébresztik a figyelmes olvasót, hogy valójában, a szerzői kaleidoszkóp részeként, a szélső jobb lejáratását szolgálják.

Amikor néhány hete először és még a szövegkörnyezetből kiragadva szembesültem Y.A. eklektikusnak tűnő világával, magam is bedőltem a látszatnak, és úgy véltem, ő a kétlábon járó antiszemita. Ma már tudom, ez baklövés volt.

 

EOLDAL ÉS EXKOMMUNIKÁCIÓ


Még az írástól is elmegy a kedvem.

Eddig olyan jó volt.

Volt, aki gyűlölt, aki szeretett, aki közömbös volt vagy éppen részvétet érzett, most meg még ez is, hogy blokkolják, és nem is tudják szerintem, hogy tök fölösleges, mert ő aztán tényleg nem árt, táplálkoznia pedig neki is kell, ahogyan én is azt teszem, és mi másból táplálkoznánk, mint azokból a kusza kis förmedvényekből, amelyekre, úgy tűnik, azonnal mindenki harap.

A fenébe!

Úgy látszik újabb forrás után kell néznem. Pedig jó volt. Beleértve a cirkuszt meg a csinnadrattát. De hát anélkül nem lehet. Anélkül csak esztéták és filozófusok jönnének. Olyan papírszagúak. Olyan mesterkéltek. És most kész, nincs többé, aki szidjon, nincs többé, aki dicsérjen vagy bukott angyalokról írjon, ami végképp fontos lett volna.

Persze próbálom én a cenzort is megérteni. Neki is rugdossák a valagát. Mégsem hagyhatja szótlanul, hogy egyre nívótlanabb fércmunkák nézettsége az égbe szökjön.

Amúgy jellemző. Nem az Apokrif, nem Peloni vált közbeszéd tárgyává, hanem az az ócska, kuruc.hu és hasonló helyekről összeollózott bulvár-mocsok. Amely egészen egyszerűen magát a szerzőt (kuruc.hu és tsa) járatja le, meg az olvasót, aki ezekben kéjeleg.
Nem helyesebb mindjárt a sok olvasót exkommunikálni?

Nem. Attól tartok, nem ő az anti-zsidó. Hanem azok, akik azt hiszik, ő lesz a szócsövük. És akadnak páran.

Pedig nekik is elmondta, ha nem százszor, ezerszer:

"Nem értetek!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szexespolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr55794758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása